Fritidspedagoger i alla städer, förena er!

Ja. Eller det har vi delvis redan gjort. Men i den ibland brännheta debatten lär vi oss något nytt. Som vi inte förväntat oss. Jag har lärt känna ett engagemang bland fritidspedagoger som jag inte visste fanns. Till detta finns ett solidariskt stöd och stor respekt för varandras olika synsätt och vägar till målet. Vad är målet? Ibland målas själva kampen upp som ett mål i sig, vilket den naturligtvis inte är. Målet är igår. Då vi var självklart ansvariga för det jobb vi älskar. Kommer det något mer på köpet är det en bonus.

Jag tror att vi alla känner oss stolta över vad vi åstadkommit. För det är tillsammans. En tanke föder en idé hos någon annan som resulterar i ett konkret handlande. Att singla ut någon enskild vore orätt.

Jag tror att vi alla känner oss stolta över vad vi åstadkommit. För det är tillsammans. En tanke föder en idé hos någon annan som resulterar i ett konkret handlande. Att singla ut någon enskild vore orätt. (Även om jag vidmakthåller min efterlysning av fler rockstars – och fler har ni blivit!). Vad har vi åstadkommit? Ett par olika debattartiklar som tillsammans närmar sig en upplaga på en miljon. Vi har uppvaktat departementet och demonstrerat. Vi har citerats i riksdagen och journalister intervjuar oss utanför fackpressen -vilket är viktigt i detta läge. Vi är på gång med CSN-kuppen, möte med Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Ämnesrådet i fritidspedagogik. Vi är representerad i serien “Friare kan ingen vara” som redan sänts och vi är representerade i det kommande debattprogrammet med samma namn som sänds i februari.

Sist med inte minst har vi alla enats om att “Fritids är skolans hjärta!”

Det finns en tanke om konferenser i egen regi och här på fritidspedagogik.se har vi skapat eget “kampanjmaterial”. Sist med inte minst har vi alla enats om att “Fritids är skolans hjärta!”

Tack alla som peppar den som missmodar, ni som är eftertänksamma när jag är ivrig. Alla som talar för dem som inte kan och ni som konkretiserar någon annans geniala ideér. Tack till alla som är stark för den som är svag. Ingen ska nämnas så blir ingen glömd. Kollektivet fritidspedagoger har aldrig varit så enade. Låt det förbli så oavsett vilka prövningar som komma skall!

2 Kommentarer

 1. Fantastiskt väl formulerat Hadar!! Som sagt de allra flesta av oss fritidspedagoger har fötts med en god social bollkänsla som utvecklats under utblidningen och sen förädlats efter mångårig erfarenhet av vårt idoga arbete att få alla runt omkring oss att må så bra som möjligt!

  Så vi är fina människor…;o)!

  Men faktum är ju att man aldrig tidigare känt sig så stolt att vara fritidspedagog som nu…!! När vi förenar oss, står upp för det vi brinner för! Den ena idén mer briljant än den andra.

  Tycker för övrigt inte att vi är gnälliga på något sätt vare sig det gäller lärarförbundet eller något annat.

  Det har helt enkelt gjorts ett stort fel i regeringen i och med att ställa oss utanför legitimeringen och exkludera oss vilket vi bara vill rätta till. Det är inte svårare än så…!!

  Johan

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*