Vi fick ett brev

Hej redaktionen på fritidspedagogik.se
Jag undrar om ni publicerar en text om författaren vill vara anonym?  Det är nämligen så att jag vill berätta en sak men vill inte att det ska bli kopplad till min person av olika anledningar. 

Jag förstår av diskussioner i olika sociala medier att fritidspedagoger valt att kliva ur debatten pga att de inte vågar fortsätta. För att det fått konsekvenser i arbetet. Jag tillhör en av dem som inte vart aktiv i debatten men spridit texter från bla facebook och fritidspedagogik.se. Det har jag slutat med. 

Vi hade besök av facket på vår arbetsplats. Efter detta plockades alla texter ned från anslagstavlan och jag blev inkallad till min chef. Jag blev ombedd att sluta sprida negativ och felaktig information om facket samt sluta ifrågasätta deras arbete. Jag fick också klart för mig att det inte uppskattades inom vårt skolområde att sättet fritidsverksamheten sköts ifrågasätts. 

Jag känner mig besviken på både Lärarförbundet och på arbetsgivare som nästan skrämmer oss till tystnad. 

Hur ska vi kunna komma framåt?

Jag har jobbat aktivt för att vi ska få bättre förutsättningar och för att barnen ska få en bra fritidsverksamhet. Hur ska jag kunna jobba med det om min arbetsgivare inte vill och facket iaf passivt stödjer dem?

Jag är färdig. Känns inte som att någon vill att vi fritidspedagoger ska få finnas kvar. Inte i den formen som vi en gång va. 

/Ledsen fritidspedagog

5 Kommentarer

  1. Det var ju jättetråkigt att höra, vår yttrandefrihet ska vi vara rädda om, utan yttrandefrihet ingen utveckling av ett samhälle, varken i det stora eller lilla.

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*