Årets Julkort – till Sveriges kommunstyrelser

Förra årets julkort från fritidspedagogik.se adresserades till utbildningsministern. I år har turen kommit till kommunstyrelserna. Det är dags att börja kräva mer av det nära sammanhanget. Skriv ut vårt julkort, underteckna och skicka till din kommun. Det kanske är lite pyssligt att få ihop fram- och baksida men låt inte det stå i vägen. Texten på årets kort kommer från några av de texter som vi publicerat under året. Den lyder så här:

God Jul och Fakta som gör ont!
I Sverige är 400.000 barn inskrivna i fritidshem. 1980 fanns det i snitt 17,8 barn /grupp. Idag uppgår den siffran till nästan 40 barn/grupp. Konsekvensen av stora grupper är stress, konflikter, hög ljudnivå & trängsel. På många håll kan fritids inte GARANTERA barnens SÄKERHET. Kommunala huvudmän har ansvar för denna utveckling. Skolverkets Rapport 362:2011, visar att de nationella målen för fritidshemmen i stort är okända på SAMTLIGA politiska nivåer. Skolans ökade ”behov” har inneburit en succesiv RESURSÖVERFÖRING från fritidshemmet till skolan. En förvaltningchef medger: “Fritidshemmen är en mjölkko när det behöver sparas.” Fritidshemmet har på kommunal nivå berövats på sina resurser. Redan i slutet på -90-talet konstaterade skolverket i en rapport att: ”Fritidshemmets resurser beskurits LÅNGT BORTOM den GRÄNS där GOD KVALITET kan garanteras.” Vilket ansvar har du i denna utveckling?! Jag kräver att ni tar ANSVAR för att UTVECKLINGEN går åt rätt håll i vår kommun. Om ni på ALLVAR menar att BARNEN ÄR VÅR FRAMTID.
God Jul & Gott Nytt år.

Ladda ned Julkortet

3 Kommentarer

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*