Nyheter

Olika paraplyer för olika tillfällen | Vilket bör du välja?

Paraplyer kommer inte i en enda upplaga, utan det finns en hel uppsjö av olika paraplysorter som du inte vill gå miste om. Beroende på användningsområde kanske du eftersöker en och annan egenskap, så det är viktigt att du införskaffar dig regnskyddet som passar dig likt handen i handsken. I den här artikeln ska vi kika på diverse paraplytyper och när de är lämpliga att använda.

Regnskydd för blåsigt väder

Alla paraplyer kan skydda mot regn, men när ett riktigt blåsigt väder drar in är vissa paraplyer bättre än andra. Ett så kallat golf paraply är tillverkat med en vindsäker konstruktion och gör därför susen när vinden ligger på. Anledningen till att det här regnskyddet kallas för golf paraply är att det utan problem kan användas på golfbanor och andra platser som präglas av öppna ytor med relativt mycket vind.

Hur fungerar då ett golf paraply? Jo, det här regnskyddet har en skärm med två lager så att vinden ska kunna passera genom paraplyet. Då blir trycket inte lika överväldigande, och på så vis vänds skärmen inte ut och in även om det blåser mycket. Ett golf paraply är därför sannerligen effektivt när vinden ligger på.

Paraply för barnen

Ett golf paraply är gynnsamt för vuxna användare, men om du eftersöker ett regnskydd till ett yngre barn kommer det att vara en aning stort och tungt. Istället är det läge att kika närmare på ett barnparaply som är tillverkat med både en lämplig vikt och storlek så att barnen håller sig skyddade ute i regnet. Barnparaplyer som du stöter på hos bland annat Paraplyland har en extra rolig egenskap där skärmen skiftar färg så fort den kommer i kontakt med regnet.

När det är dags för resan

Sist men inte minst vill vi lyfta fram det händiga hopfällbara paraplyet. Här har vi ett smart val för dig som ska åka på semester och därför behöver ett regnskydd som inte tar upp ett för stort utrymme i resväskan.

Med sitt raka handtag och sin portabla design är paraplyet mycket litet när det är hopfällt – men så fort du fäller ut ditt paraply har du ett stort och händigt regnskydd. När du beställer ditt hopfällbara paraply, eller någon helt annan modell hos Paraplyland, är det fri frakt som gäller. Få tag på ditt regnskydd med kostnadsfri frakt till ett mycket rimligt pris!

Similar Posts